Vastgoeddiensten

Succesvol verkopen

Succesvol verkopen | Vastgoed Minnaert

Kiezen voor Vastgoed Minnaert betekent kiezen voor een persoonlijke en professionele aanpak bij de verkoop van jouw vastgoed.

We vinden eerlijkheid en vertrouwen het allerbelangrijkste.

Geen typische verkopers, strak in het pak, maar 5 enthousiaste en gedreven dames die jouw met raad en daad bijstaan.

We hebben alle kennis in eigen huis. Ons team bestaat uit 4 erkende vastgoedmakelaars en 1 in opleiding, een juriste, een energiedeskundige en 2 asbestdeskundigen.

We begeleiden je van A tot Z voor zowel het administratief/juridisch/fiscaal gedeelte als voor het presenteren van jouw eigendom op een leuke en waarheidsgetrouwe manier. We zoeken het hart en de ziel van je eigendom en gebruiken dit als troef om jouw eigendom in de kijker te zetten.


Heb je plannen om jouw eigendom te verkopen?
We komen graag vrijblijvend bij je langs voor een gratis waardebepaling. Vermijd alle kopzorgen en neem zeker even contact op met ons of spring even binnen, de koffie zal klaar staan.

Maak een afspraak voor waardebepaling

contacteer ons

Succesvol verhuren

Succesvol verhuren

We doorlopen in een notendop even onze procedure:

We bepalen een marktconforme huurprijs. Door onze jarenlange ervaring zijn we hier echte kanjers in. We kennen onze regio als geen ander.

We verzamelen alle noodzakelijke keuringen en attesten. Denk daarbij aan een EPC-attest, indienststellingsrapport van de CV-ketel enz.

We publiceren jouw eigendom op een professionele en waarheidsgetrouwe manier. Sociale media kent voor ons geen geheimen meer. We zijn de Kim Kardashian’s, maar dan zonder de looks. Instagram, facebookcampagnes, het hoort er allemaal bij.

We organiseren bezichtigingen met kandidaat-huurders. We hanteren een persoonlijke aanpak waarbij iedere kandidaat-huurder een individuele rondleiding krijgt. Op deze manier leren we de kandidaat-huurder kennen en kunnen we nagaan of het een match kan zijn ja of nee. De eindbeslissing wordt steeds door de eigenaar genomen.

We maken een waterdichte huurovereenkomst op. We vinden het ook belangrijk om zelf een gedetailleerde plaatsbeschrijving op te maken. We laten dit niet over aan derden zodat wij uw eigendom door en door kennen.

De intrede van de huurders in jouw eigendom. Wij zijn de Sien en Maria’s van het vastgoed. We houden van een fris gepoetst huis zowel bij in- en uittrede. Onze service stopt niet! Wij staan steeds paraat om jou te helpen bij vragen. Bovendien ontvang je jaarlijks op de vervaldag automatisch de indexatiebrief. Krijgt u maar niet genoeg van ons? Dan kan u als verhuurder ook inschrijven op onze all-in-verhuurservice.

wil je meer info?

Juridisch en fiscaal vastgoedadvies

Juridisch en fiscaal vastgoedadvies

Heb je een complexer vastgoeddossier of vragen over:

  • Je rechten als verhuurder of huurder.
  • De aankoop van een vastgoed.
  • Bijzonderheden die op je eigendom rusten zoals bv. een erfdienstbaarheid, een gemene muur, een voorkooprecht, een zonevreemde ligging, een onverdeeldheid, …

Of heb je misschien vragen over:

  • Zakelijke rechten zoals erfpacht, opstal, vruchtgebruik, …
  • Een verkoop op lijfrente, een verkoop met levenslange huur, …

Wil je graag weten op welke manier je het beste investeert? Privé of eventueel via je vennootschap en wat daarbij de fiscale gevolgen zijn?

Overweeg je een gesplitste aankoop in vruchtgebruik en naakte eigendom? Kan dit in het kader van successieplanning?

Kortom heb je een vastgoedvraag, dan kunnen wij jou gegarandeerd helpen!

ik wil vastgoedadvies

Energiedeskundige

Energiedeskundige

Je kan bij onze energiedeskundige terecht voor het opmaken van volgende EPC-attesten:

  1. EPC voor residentiële eenheid
  2. EPC voor gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw (EPC GD)
  3. EPC voor kleine niet-residentiële eenheid (EPC kNR)
  4. EPC voor niet-residentiële gebouwen (EPC NR)

Voor landbouw- en industriegebouwen is er geen EPC nodig.
Voor publieke gebouwen geldt een specifieke wetgeving.

Het EPC-attest is op vandaag uitgegroeid tot een belangrijk document in de
verhuur en verkoop van je eigendommen.

We vestigen graag je aandacht op volgende recente wijzigingen
in de Wetgeving:

1. Beperkte indexering huurprijzen voor EPC-label D, E en F
Verhuur je een woning met een EPC-label E, F of zonder EPC-attest dan mag je sinds 1 oktober 2022 de huurprijs niet indexeren.

Heeft je verhuurde woning een label D, dan mag je 50% van de indexering doorrekenen.

Verhuur je evenwel een energiezuinige woning met label A+, A, B of C, dan wijzigen de indexatieregels niet en kan je de indexering volledig doorrekenen aan je huurder.

Opgelet vanaf 1 oktober 2023 is indexering van de huurprijzen voor niet-energiezuinige woningen opnieuw toegelaten volgens een aangepaste formule.

2. Renovatieverplichting voor EPC-label E en F
Koop je een huis of appartement met een energielabel E of F, dan ben je verplicht de woning sinds 1 januari 2023 energiezuinig te renoveren naar een label D of beter binnen een periode van 5 jaar na aankoop.

ik wil meer info of een EPC

Asbestdeskundige

Asbestdeskundige

Onze asbestdeskundigen helpen jou graag bij:

1. Het opmaken van een asbestattest
Sinds 23 november 2022 is het als eigenaar verplicht om bij verkoop of schenking van een eigendom een asbestattest beschikbaar te hebben indien het gebouw vóór 2001 gebouwd werd.

Het asbestattest is een inventaris van alle asbesthoudende materialen die aanwezig zijn in het gebouw. Het wordt uitgereikt door OVAM en vermeldt naast alle asbesthoudende materialen ook een mogelijke oplossing.

Het attest is 10 jaar geldig.

Onze asbestdeskundigen gaan heel zorgvuldig te werk, bij ons geen gaten in de muren of afgebroken deurlijsten.

Waar komt het zoal voor:
Asbest komt voor in bouwmateriaal gebruikt voor 1998. Het heeft een gewafelde textuur. Bij golfplaten met asbest staat er AT op vermeld.

Asbest komt voor in cement, golfplaten, buizen, kabels, afdichtingen, dakbeschot, raamkozijnen, plafondplaten, waterleidingen, dorpels, stopverf, gevelisolatie, spoelbakken, toiletten(bakeliet),…

2. Het verwijderen van asbest en renoveren van het dak
Bij ons kan je ook terecht voor het weghalen van het asbesthoudend materiaal en het heropbouwen met duurzame materialen.

Wij adviseren jou en maken vrijblijvend een offerte voor je op.

ik wil meer info of een asbestattest